• UKR
  • ENG
  • Долучитись
  • UKR
  • ENG
  • Долучитись
    Про відбудову та оновлення України — Міністр інфраструктури Олександр Кубраков

    Про відбудову та оновлення України — Міністр інфраструктури Олександр Кубраков

    Нагальність та гострота відбудови інфраструктури, зокрема критичної та житлової прямо пропорційна пропорційна зміні вуличної температури. З настанням холодів делалі палкіше у суспільстві обговорюються питання, пов’язані з об’єктами фондів громад, постраждалими від вторгнення Росії в Україну.

    За останнім звітом по дослідженню Світового банку, що офіційно презентував очільник Міністерства інфраструктури України Олександр Кубраков завдані російською агресією збитки сягають 26,1 млрд доларів. Потреба на відновлення становить 73,8 млрд доларів. Ці розрахунки проведені спільно зі Світовим банком і ґрунтуються на їх методології. У підготовці звіту також брали участь Уряд України, зокрема Міністерство інфраструктури, Єврокомісія та інші зацікавлені міжнародні партнери.

    Таким чином «Швидка оцінка шкоди та потреб в Україні» (Ukraine Rapid Damage and Needs Assessment — RDNA) дозволяє уточнити оцінку пошкоджень, збитків та визначити пріоритетні потреби.

    Олександр Кубраков, оприлюднюючи звіт відзначив: «Згідно із дослідженням, Для нас, беззаперечно, це відновлення транспортного сполучення із усіма звільненими містами та регіонами, безперебійна робота залізниці, наземних та морських транспортних коридорів для потреб національної економіки та світу.

    Окрім цього, ми створюємо системну основу для того, щоб цей звіт був практично корисним. У серпні ми запустили Реєстр пошкодженого та знищеного майна, у якому збирається інформація про втрати усієї інфраструктури — транспортної, житлової, промислової тощо.

    Дякую колегам зі Світового банку, Уряду, міжнародним партнерам за плідну співпрацю щодо створення звіту. Впевнений, що це тільки початок нашої системної співпраці у відбудові України». 

    Окрім того у міністерства вже є чітка пріоритетність відновлення об’єктів критичної інфраструктури, розділена на конкретні етапи:

    1-ий: відновити базову функціональність логістичної мережі (доріг, мостів, залізниці та повітряного транспорту) для забезпечення доставки гуманітарної допомоги та підтримки заходів із відбудови у інших секторах та галузях;

    2-ий: посилити автомобільні та залізничні зв’язки з ЄС, аби сприяти економічній інтеграції та взаємодії України з єдиним ринком Євросоюзу;

    3-ий: оновити застарілі мережі відповідно до стандартів ЄС, що стосуються безпеки та якості послуг.

    В інтерв’ю Голосу Америки міністр розповів про пріоритети у процесі  відбудови української інфраструктури та відзначив, що попри складнощі у суспільства буде надзвичайне натхнення і бажання відбудувати і побудувати нормальну країну.

    https://www.youtube.com/watch?v=NkwfSkYUQQs

    Українськими експертами попередні оцінки шкоди, завданої українській інфраструктурі росією, вкладаються наразі у в 95 млрд доларів. Однак цифри зміняться, адже наразі неможливо якісно оцінити ступінь руйнувань на прифронтових або в тимчасово окупованих населених пунктах.

    Для ефективної та швидкої відбудови, важливі два фактори: фінансові ресурси та процедури реалізації проєктів.

    Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України:

    «Основна частина руйнувань це все-таки житло, багатоквартирні та приватні будинки. Крім того, це й соціальні об’єкти, лікарні, госпіталі тощо. На транспортну інфраструктуру припадає, напевно, 30% загального обсягу збитків, які ми вже маємо. Все це можна закінчити максимум за два роки. Питання в іншому. Перше і найголовніше фінансові ресурси. Фінансування має бути зрозуміле, ритмічне і прозоре. Друге питання процедур, як це буде відбуватися. Адже основна проблема, з якою ми боролися раніше складні довгі закупівлі, оскарження в Антимонопольному комітеті і судові процеси».

    Залучення фінансування є одним з пріоритетних напрямів діяльності Ліги оновлення України. Основною ж місією ONOVA визначена відбудова України та її вихід на новий рівень життя завдяки ефективним методам модернізації та впровадженню інноваційних технологій. Для цього уже сьогодні фіксуємо руйнування, визначаємо потреби, шукаємо партнерів та донорів, відбудовуємо та оновлюємо, враховуючи заходи з підвищення рівня енергоефективності будівель,впровадження сучасних екологічних стандартів безпеки ЄС в Україні.




    Outdated Browser
    Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
    Outdated Browser
    Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
    ви можете вільно користуватися ним.
    67.15%
    людей використовує
    цей браузер
    Google Chrome
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux
    9.6%
    людей використовує
    цей браузер
    Mozilla Firefox
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux
    4.5%
    людей використовує
    цей браузер
    Microsoft Edge
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    3.15%
    людей використовує
    цей браузер
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux