• UKR
  • ENG
  • Долучитись
  • UKR
  • ENG
  • Долучитись
    Ukraine Recovery Conference 2023. Досягнення та перспективи для України

    Ukraine Recovery Conference 2023. Досягнення та перспективи для України

    Світ все більше обʼєднується навколо України. Заради нашої перемоги, глобального миру і безпеки.

    21-22 червня у Лондоні відбулася спільна українсько-британська конференція URC23. Конференція була присвячена залученню міжнародної підтримки для стабілізації економіки та соціальної сфери України після війни.

    Конференція зібрала потужний склад учасників 

    URC23 відвідали окремі лідери держав G7, міністри закордонних справ країн “Великої сімки”, представники Європейської Комісії та міжнародних фінансових організацій - ЄІБ, ЄБРР, МВФ, Світового банку.

    Фото https://www.gov.uk/ 

    Українську команду на конференції представляли прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, віцепрем'єр  з відновлення України Олександр Кубраков, інші члени уряду.

    Головне питання — відновлення України.

    Лише за перший рік повномасштабної війни прямі збитки, завдані Україні, перевищили 135 млрд доларів. 

    Перед нашою країною стоїть нагальне завдання мобілізації капіталу приватних та державних інвесторів для відновлення української економіки.

    На сьогодні український уряд визначив п'ять секторів, в які будуть зроблені початкові інвестиції: інфраструктура, енергетика, виробництво, сільське господарство та інформаційні технології. Основне завдання — забезпечити людям умови для життя та доступ до базових послуг.

    "На цій конференції ми маємо перейти від бачення до угод, від угод – до реальних проєктів", – наголосив Президент України Володимир Зеленський у вступній онлайн-промові.

    Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на URC 2023. Фото https://www.gov.uk

    На конференції також виступили прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, держсекретар США Ентоні Блінкен, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. 

    Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак представив програму "страхування військових ризиків", підтриману країнами "Великої сімки", яка допоможе обмежити потенційні збитки, з якими стикаються приватні інвестори в Україні.

    Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на URC 2023

    Президентка Єврокомісії наголосила: необхідно підтримувати бюджет України, який зіткнувся з великим дефіцитом через бойові дії — близько 40%. Зважаючи на це, необхідно забезпечити нормальну роботу української економіки, виплату зарплат вчителям, соціальному сектору.

    Проміжні підсумки конференції для України

    Світові лідери та понад 400 компаній підтвердили свою незмінну підтримку нашої країни на шляху до відновлення. На другому дні Конференції міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі повідомив, що учасники конференції пообіцяли Києву 60 мільярдів євро. Зокрема:

    • Пакет підтримки від  Уряду Великої Британії для України включає $3 млрд нових гарантій для розблокування кредитів Світового банку та 240 млн фунтів стерлінгів ($305 млн) двосторонньої допомоги. Ци гроші будут направлені на гуманітарну допомогу, відновлення енергетики та зміцнення кіберзахисту.

    • Держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив, що Сполучені Штати надішлють Україні додатково 1,3 мільярда доларів фінансової допомоги з яких $520 млн будуть спрямовані на ремонт і модернізацію енергетичної мережі, $657 млн — на відновлення критичної інфраструктури, а $100 млн — на зацифрування митниці  

    • Франція готує багаторічний пакет допомоги для України, включаючи виділення 40 млн євро на екстрену реконструкцію у 2023 році.

    • Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зробила заяву про те, що Україні буде надано нову допомогу для підтримки економіки  — близько 50 млрд євро. 

    Інструменти відновлення, представлені на конференції

    Під час конференції Ukraine Recovery Conference (URC) 2023, відбулася презентація публічного модуля цифрової екосистеми управління відновленням DREAM.

    «Прозоре, підзвітне та ефективне відновлення України неможливе без використання цифрових інструментів і систем. Завдяки екосистемі DREAM наші міжнародні партнери зможуть обирати проєкти для фінансування та відстежувати їхню реалізацію на всіх етапах. Принцип “всі бачать все” дозволяє нам будувати довіру до процесів відновлення, а також підсилювати спроможність громад і регіонів», – зазначив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

    “На знак вдячності та шани усім нашим партнерам, ми представили у Лондоні ініціативу WE BUILD UKRAINE, до якої можуть долучитись всі міжнародні партнери України: урядові та неурядові організації, фінансові інституції, інвестори та бізнес.

    WE BUILD UKRAINE - це інституційне партнерство з усіма, хто допомагає відбудовувати Україну, не очікуючи кінця війни.” — розповів голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм на своїй сторінці Facebook  @Mustafa Nayyem 

    Ліга оновлення України ONOVA була представлена на URC23 спільним стендом з Торгово-промисловою палатою України. На стенді були представлені проєкти Ліги ONOVA, а також ГІС сістема ONOVA GIS HUB by ESRI, яка вже використовується для відновлення України. Нами підписані меморандуми з Мінінфраструктури, Мінрегіон, низкою інших міністерств та громадами України щодо фіксації руйнувань та подальшого оновлення України, тому робота по внесенню даних до ONOVA GIS HUB триває протягом року.

    Дякуємо нашим колегам з Торгово-промислової палати України за цю можливість.

    “Наразі Україна стоїть перед великим завданням — мобілізувати ресурси для задоволення нагальних потреб нашої країни. Вважаю, що конференція та міцна підтримка світових лідерів це потужний сигнал для приватних інвесторів. Ми, представники Ліги оновлення України готові запропонувати закордонним фінансовим установам цікаві проєкти для інвестування. І хоча війна триває,  крок за кроком ми працюємо над оновленням нашої країни, відбудовуємо її, модернізуємо, цифровізуємо, робімо Україну кращою ніж вона була раніше”,— прокоментував подію голова правління  Громадської спілки "Український фонд енергоефективності та енергозбереження", головний координатор Ліги ONOVA Єгор Стефанович.

    “Ми запрошуємо як приватних, так і державних інвесторів долучитися до мобілізації капіталу заради відбудови України. Енергетична галузь є ключовою для забезпечення незалежності та сталого розвитку України. Інвестиції у розвиток відновлюваної енергетики та енергоефективність допоможуть нам зменшити залежність від імпорту, забезпечити стабільні тарифи та створити нові робочі місця. Разом ми зможемо забезпечити економічне відродження України та створити міцне майбутнє для нас і наших наступних поколінь” — наголосив Президент Громадської спілки “Український фонд енергоефективності та енергозбереження”, голова Наглядової ради, громадській діяч, міжнародний бізнесмен Анар Рафієв.

    Використані матеріали інтернетресурсів: https://www.gov.uk/, https://edition.cnn.com/, https://www.ukrinform.ua/https://thepage.ua/

    #URC2023 #StandWithUkraine #WeBuildUkraine

    Торгово-промислова палата України / Ukrainian CCI  


    Outdated Browser
    Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
    Outdated Browser
    Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
    ви можете вільно користуватися ним.
    67.15%
    людей використовує
    цей браузер
    Google Chrome
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux
    9.6%
    людей використовує
    цей браузер
    Mozilla Firefox
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux
    4.5%
    людей використовує
    цей браузер
    Microsoft Edge
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    3.15%
    людей використовує
    цей браузер
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux