• UKR
  • ENG
  • Долучитись
  • UKR
  • ENG
  • Долучитись
    Про перспективи співпраці у відбудові — Президент України Володимир Зеленський

    Про перспективи співпраці у відбудові — Президент України Володимир Зеленський

    Перемога неодмінно буде. Сумніву в цьому немає! Однак уже зараз очевидним є те, що Україна потребуватиме повного відновлення.

    Це буде найбільший економічний проєкт нашого часу в Європі, який наразі можна оцінити у понад трильйон доларів США, як зауважив Президент України Володимир Зеленський під час свого виступу, відкриваючи сесію Нью-Йоркської фондової біржі.

    Виступ Президента України Володимира Зеленського

    Гарант України запросив та закликав уже зараз інвестувати в Україну найбільший проєкт на декілька поколінь.

    “Його обсяг уже зараз оцінюється в сотні мільярдів доларів. А з необхідною модернізацією української інфраструктури з урахуванням безпекових потреб — це понад трильйон доларів. І в доволі короткій перспективі менш як десять років”, — сказав глава держави на зустрічі з керівниками великого бізнесу.

    Росія свідомо цілить у житлові будинки, лікарні, школи, об’єкти критичної інфраструктури, атомні електростанції. Попри постійний моніторинг руйнацій, точну кількість зруйнованих об’єктів не можливо визначити. Однак уже відомо, що від початку війни пошкоджено та зруйновано більше 115 тисяч приватних будинків, більше 15 тисяч багатоповерхівок, більше тисячі закладів освіти і більше 500 лікарень. Руйнувань 25 тисяч кілометрів доріг, пошкоджено чи знищено понад 300 мостів.


    Зеленський розповів потенційним інвесторам про реалізацію вже розпочатого проєкту відбудови України після бойових дій за Fast Recovery Plan, який дає змогу негайно відновлювати всю необхідну інфраструктуру на звільненій території та врахувати найкращі сучасні будівельні стандарти комфорту та безпеки.

    «Інфраструктурні фонди знайдуть велику кількість проєктів в аеропортах та у будівництві нових доріг, мостів. Фонди нерухомості отримають ринок із сотнями мільйонів квадратних метрів нового житла, офісів, логістики, промислової нерухомості. Банки, фінансові установи можуть вийти в Україні на величезний ринок кредитування всіх цих проєктів. Страхові компанії зможуть запропонувати нові страхові продукти — з урахуванням специфіки нашого регіону й наших ризиків. Оператори готелів зможуть розкрити наш великий туристичний і діловий потенціал», — вважає Зеленський.

    Близько 80% української території вільні від ворога, а українські воїни та народ невпинно та щодня збільшують цю цифру, рухаючись до перемоги та водночас продовжують підтримувати економіку. Більша частина України вже зараз готова до реалізації нових бізнес-проєктів.

    І це вже не тільки про гуманітарну допомогу, це про єднання всього світу в боротьбі за світле мирне майбутнє. А будь-яка компанія, яка матиме змогу поставити на свій продукт позначку Made in Ukraine, автоматично стане частиною історії української сміливості та перемоги, глобально відомої історії, а водночас — частиною нашого життя, яке ми захищаємо всіма силами та з допомогою найсильніших світових держав і лідерів», — підкреслив Зеленський.

    Команда Ліги оновлення України долучається до міжнародної співпраці. Фахівцями фонду в партнерстві з компанією ESRI (США) та громадською організацією “Електронна Україна” розроблено інноваційні технологічні ресурси, як ONOVA ГІС HUB та ГІС Портал “Оновимо Україну разом”. Станом на сьогодні вони вже впроваджені та застосовуються у 20 громадах та у співпраці з профільними міністерствами.

    Наразі Ліга виходить на інтернаціональний рівень та презентуватиме проєкти, що потребують відбудови новим партнерам. В планах чимало нагальних задач із відбудови українських громад та окремих галузей держави та водночас їх реновації в рамках сучасних соціальних потреб, комфорту, термомодернізації та відповідності норм та стандартів ЄС.



    Outdated Browser
    Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
    Outdated Browser
    Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
    ви можете вільно користуватися ним.
    67.15%
    людей використовує
    цей браузер
    Google Chrome
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux
    9.6%
    людей використовує
    цей браузер
    Mozilla Firefox
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux
    4.5%
    людей використовує
    цей браузер
    Microsoft Edge
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    3.15%
    людей використовує
    цей браузер
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux