• UKR
  • ENG
  • Долучитись
  • UKR
  • ENG
  • Долучитись
    Про передову цифровізацію, оновлення України та перспективи для світу – Михайло Федоров

    Про передову цифровізацію, оновлення України та перспективи для світу – Михайло Федоров

    Технології безпеки — новий потужний тренд і Україна може стати № 1 у цьому напрямку та прикладом для всього світу. 

    Повномасштабна війна відкрила світу цифрову Україну. Ми боремося проти однієї з найбільших армій світу. Тому шукаємо рішення в технологіях, які дадуть змогу якнайшвидше перемогти ворога. Про це Віце Прем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив під час свого виступу на Київському міжнародному економічному форумі. Попри воєнний стан масштабний захід зібрав офлайн широке коло учасників різних сфер впливу та діяльності. Були власники та топ-менеджери українських і міжнародних компаній, представники центральних та місцевих органів влади, міжнародні організації та фінансові фонди, медіа. Однією з провідних тем, обговорюваних лідерами бізнесу та державотворцями, стала глобальна цифровізація. 

    Михайло Федоров Міністр цифрової трансформації України 

    «Зараз Україна отримує досвід ведення війни, якої світ не бачив з часів Другої світової. Однак, в новій реальності використовуємо зовсім інші інструменти для боротьби. За ці 9 місяців ми навчилися трансформувати, поєднувати, тестувати та запускати абсолютно різні технології з різних сфер протягом найкоротшого часу. Інколи від ідеї до реалізації минають не місяці, а дні. Адже Україна потребує по-справжньому швидких рішень»

    Також міністр окреслив конкретні напрями розвитку і застосування цифрових технологій під час війни в Україні.

    1. Цифровізація держпослуг. Команда програмних розробників Мінцифри швидко адаптувала усі попередні напрацювання під виклики жорсткої воєнної реальності. Як приклад — послуги для ВПО. Реєстрація на новому місці проживання, релокація бізнесу, систематизація та самостійне внесення даних власників про пошкоджене майно в Дії. 

    2. Кібербезпека та захист даних державних установ, стратегічних галузей, громадян. За 9 місяців повномасштабної війни не було жодного витоку інформації, всі системи продовжують свою роботу злагоджено. Ворожі хакерські атаки передбачені та унеможливлені. 

    3. Відновлення зв'язку в прифронтових зонах та на звільнених територіях завдяки технологіям. Оператори швидко відновлюють зв'язок у деокупованих населених пунктах, попри постійні ракетні обстріли. Україна сьогодні серед країн, що мають найбільшу кількість терміналів систем зв’язку Starlink. У межах країни працюють понад 22 тисячі терміналів, що дають змогу користуватися високошвидкісним інтернетом за будь-яких умов. 

    4. Гіперактивний розвиток military-tech. Це один з пріоритетних напрямків, що після перемоги буде цікавий всьому світу і також в подальшому буде стояти на захисті України. 

    Міністр також наголосив на тому, що уже зараз важливо сформулювати чіткий план і окреслити бачення відбудови та оновлення України. Війну можна і варто використати, як шанс для радикальних змін та реформ у всіх галузях.

    «Ще до початку повномасштабної війни ми поставили перед собою ціль — побудувати найбільш зручну державу з точки зору отримання держпослуг. Зараз перед нами стоїть ще одна мета — побудувати найбільш інноваційну систему захисту. Ми використовуємо технології, щоб перемогти ворога та захистити людей. Gov-tech та military-tech — головні тренди зараз. Це ті напрямки, в яких Україна може стати № 1 у світі», — резюмував Федоров. 

    Цифровізація та застосування новітніх інструментів в процесі відбудови та оновлення є сильним і дієвим підґрунтям роботи Ліги оновлення України. 

    Задіяння інноваційних сервісів дає нам можливість сприяти взаємодії учасників, прийняттю відповідних рішень, залученню фінансування та інвестицій і в підсумку - швидкій ефективній відбудові інфраструктури країни та її модернізації. Таким інструментом є портал оновлення ONOVA GIS HUB, створений Громадською спілкою "Український фонд енергоефетивності та енргозбереження" у співпраці з компанією Esri (США) та громадською організацією "Електронна Україна", який уже зараз ефективно використовується партнерами Ліги.

    Цифровізуємо, діємо, оновлюємо Україну вже сьогодні.

    Outdated Browser
    Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
    Outdated Browser
    Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
    ви можете вільно користуватися ним.
    67.15%
    людей використовує
    цей браузер
    Google Chrome
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux
    9.6%
    людей використовує
    цей браузер
    Mozilla Firefox
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux
    4.5%
    людей використовує
    цей браузер
    Microsoft Edge
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    3.15%
    людей використовує
    цей браузер
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux