• UKR
  • ENG
  • Долучитись
  • UKR
  • ENG
  • Долучитись
    Цифрові інновації та енергоефективність: ключ до сталого розвитку. Команда ONOVA на Міжнародній конференції з нагоди Всесвітнього дня телекомунікацій та інформаційного суспільства

    Цифрові інновації та енергоефективність: ключ до сталого розвитку. Команда ONOVA на Міжнародній конференції з нагоди Всесвітнього дня телекомунікацій та інформаційного суспільства

    17 травня в Всесвітній день телекомунікацій та інформаційного суспільства (WTISD) команда  Ліги оновлення України на правах партнера взяла участь в конференції "Сталість та цифрові інновації: сучасність і майбутнє" організованій  Державним університетом інтелектуальних технологій і зв'язку.

    Всесвітній день телекомунікацій та інформаційного суспільства (ВДТІС), який відзначається щороку 17 травня, має на меті підвищення обізнаності про потенціал Інтернету та ІКТ для суспільства й економіки, а також подолання цифрового розриву. Ініціатором ВДТІС є Міжнародний союз електрозв’язку (МСЕ), спеціалізована агенція ООН.

    З вітальним словом та побажанням успіху учасникам конференції виступив Заступник Генерального Секретаря Міжнародного Союзу Електрозвязку (ITU) Томас Ламанаускас. У своєму зверненні до учасників конференції пан Ламанаускас зазначив:

     “ITU, як агентство ООН з цифрових технологій, перебуває на передових позиціях у використанні цифрових інновацій для сприяння сталого розвитку. Користуючись нагодою, я хочу підкреслити нашу підтримку та співпрацю з Україною.  Україна є прикладом того, як швидкий цифровий розвиток та інновації можуть служити основою стійкості суспільства.  ITU підтримує Україну у відбудові телекомунікаційного сектору, і з вересня 2023 року ITU докладає зусиль для надання технічної допомоги у відновленні інфраструктури мовлення в Україні з активною участю Європейського офісу ITU. З метою сприяння технічній допомозі країні, ITU продовжує заохочувати держави-члени та партнерів надавати зобов’язання та фінансові ресурси для потреб України.

    Головний координатор Ліги ONOVA, голова правління ГС УФЕЕ Єгор Стефанович виступив на пленарному засіданні конференції з доповіддю “Енергоефективність - рушійна сила оновлення та сталого розвитку”. Він зосередив увагу присутніх на необхідності прискорення цифровізації громад з метою покращення рівня життя та забезпечення сталого розвитку в регіонах. Як ефективний інноваційний інструмент, пан Стефанович презентував ONOVA GIS HUB, на прикладі громад Київської області демонструючи його можливості в процесі планування та реалізації проєктів відбудови.

    Єгор Стефанович також підкреслив, що енергоефективність є одним із найважливіших факторів сталого розвитку. Впровадження енергоефективних заходів може стати рушійною силою оновлення на місцевих рівнях. Заощаджені кошти від таких заходів, що можуть складати близько 40%, громади спрямують на свій розвиток.

    “Ми в громадській спілці “Український фонд енергоефективності та енергозбереження” впевнені, що енергоефективність - це вітер, який наповнить вітрила розвитку України. Закликаємо всі сторони, залучені до процесу відбудови нашої країни, приєднатися до ініціативи повсюдного впровадження енергоефективних заходів,” - наголосив Єгор Стефанович наприкінці свого виступу.    

    Конференція зібрала багато спікерів, які присвятили свою діяльність тематиці розвитку та цифровим інноваціям. 

    Обговорювалися такі важливі теми:

    • Проєкти сталого розвитку в діяльності UN Global Compact Network in Ukraine: Тетяна Сахарук, директорка UN Global Compact Network in Ukraine, кандидат юридичних наук, представила проєкти, спрямовані на підтримку сталого розвитку в Україні, акцентуючи на інтеграції принципів сталого розвитку в бізнес-процеси.
    • Актуальні питання запровадження сучасних цифрових технологій у відкрите освітнє середовище: Тетяна Далєвська, т.в.о. генеральної директорки Директорату цифрової трансформації, обговорювала інноваційні підходи до впровадження цифрових технологій у систему освіти, що забезпечить доступ до якісної освіти для всіх верств населення.
    • Концепція самоврядування та участь наукової спільноти: Олександр Слобожан, виконавчий директор Асоціації міст України, розповів про впровадження цифрових рішень у самоврядування, особливо в умовах війни, коли фізичний доступ до людей обмежений.
    • Розвиток інноваційних кластерів в регіонах: Олександр Юрчак, виконавчий директор Українського кластерного альянсу, представив стратегії розвитку інноваційних кластерів, що сприятимуть регіональному економічному зростанню.
    • Цифрові інновації в управлінні економічним розвитком: Олександр Лайко заступник директора ДУ «Інститут ринку й економіко-екологічних досліджень НАН України», виступив з презентацією стратегії впровадження  цифрових інновацій в управління економічним розвитком міст і громад в контексті реалізації цілей сталого розвитку та повоєнного відновлення, яка розроблена колективом Інституту.

    Обговорені теми відзначили важливість цифрових технологій та інновацій для сталого розвитку, економічного зростання та соціального прогресу в Україні. Конференція зміцнила співпрацю між різними секторами суспільства для досягнення спільних цілей сталого розвитку та інноваційного процвітання. Ліга оновлення України щиро дякує організаторам заходу за можливість взяти участь у цьому важливому обговоренні та зробити свій внесок у майбутнє країни.

    Запис трансляції пленарного засідання конференції «‎Сталий розвиток та цифрові інновації: Сьогодення і майбутнє»‎

    Outdated Browser
    Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
    Outdated Browser
    Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
    ви можете вільно користуватися ним.
    67.15%
    людей використовує
    цей браузер
    Google Chrome
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux
    9.6%
    людей використовує
    цей браузер
    Mozilla Firefox
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux
    4.5%
    людей використовує
    цей браузер
    Microsoft Edge
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    3.15%
    людей використовує
    цей браузер
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux