• UKR
  • ENG
  • Долучитись
  • UKR
  • ENG
  • Долучитись
    Метавсесвіт - можливості, проблеми та загрози. Онлайн-конференція «METAVERS UA 2022»

    Метавсесвіт - можливості, проблеми та загрози. Онлайн-конференція «METAVERS UA 2022»

    Віртуальна реальність, 3D, штучний інтелект, інтернет речей, блокчейн, геоінформаційні системи — основні теми онлайн конференції METAVERS UA 22

    Конференція присвячена баченню того, як люди можуть взаємодіяти в реальному житті, використовуючи можливості Метавсесвіту і цифрові інструменти.

    З привітанням учасників першої Міжнародної конференції Метавсесвіту виступив професор Київського національного університету ім. Т. Шевченка, колишній Прем'єр-міністр України та співпрезидент METAVERS UA Юрій Єхануров

    У вітальному слові Юрій Єхануров зазначив: “Технології метавсесвіту — інструменти, що забезпечує цифрову трансформацію людства на найближчі десятиліття. Метавсесвіт – наступна еволюція інтернету, яка зосереджена на інтеграції фізичного та цифрового досвіду. Ми виступаємо за те, щоб симбіоз суспільства і технології став рушійною силою для системних перетворень в бік  трансформації бізнес-моделей, зміни мислення, економічних підходів до політики фінансових інвестицій і корпоративного управління.”

    Головний координатор Ліги ONOVA, Голова правління ГС «Український фонд енергоефективності та енергозбереження» Єгор Стефанович презентував учасникам  конференції Портал ONOVA, як прозорий механізм оновлення зруйнованих об’єктів.  

    Звертаючись до учасників конференції пан Стефанович наголосив: 

    “Ми розробили інструментарій який можна використовувати для розвитку України, для нанесення оновлених планів розвитку країни, для залучення фінансування в відкритому прозорому Метавсесвіті. 

    Я також хочу, щоб ви, як лідери в технологіях оцифрування та  роботи з інформацією долучились до нас в справі нанесення даних в  нашу систему ONOVA GIS HUB. Ми будемо раді співпрацювати й використати ваші інструменти аналізу для прогнозування і планування. Запрошую всіх до співпраці та ще раз дякую”. 

    Олексій Костенко розповів, що таке Metaverse; звідки пішов цей термін і що він по суті означає. 

    Технології Sustainable Manufacturing – як налагодити виробництво в гаражі за допомогою 3D. У своїй доповіді Фолькер Кунце розповів про розвиток промисловості завдяки використанню 3D друку – коли товар можна виробляти досить ефективно штучними партіями неподалік від замовника. 

    Sustainable Education. Ще один аспект використання Метавсесвіту, на якому зупинився пан Кунце — за допомогою віртуальної реальності Sustainable Education простіше навчати людей користуватися 3D друком, а також робити ремонт та друкувати необхідні запчастини.

    Впровадженню нових віртуальних сервісів, а також новим проблемам та загрозам, пов'язаним з Метавсесвітом було присвячено доповідь Олександра Радутного.

    Особлива увага була надана правовим питанням та захисту даних.

    Про реалії кібербізнесу в умовах війни розповіли фахівці з кібербезпеки Микита Книш та Костянтин Корсун.

    Наприкінці конференції була презентована система для створення власного метасвіту від компанії CHAARMI.

    Висновки.

    Суспільство має інтенсивно і продуктивно використовувати цифрові технології Метавсесвіту для власних потреб: самореалізація, робота, відпочинок, навчання, дозвілля.

    Як кожна нова сфера суспільного життя, Метавсесвіт має свої нагальні проблеми та загрози. І суспільство повинно активно працювати над цими питаннями. Бо саме технології метавсесвіту є інструментами, що забезпечать цифрову трансформацію людства на найближчі десятиліття.


    Відео  конференції

    Організатор заходу АСОЦІАЦІЯ "METVERSE-UA" спильно з CIS EVENTS GROUP UKRAINE


    Outdated Browser
    Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
    Outdated Browser
    Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
    ви можете вільно користуватися ним.
    67.15%
    людей використовує
    цей браузер
    Google Chrome
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux
    9.6%
    людей використовує
    цей браузер
    Mozilla Firefox
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux
    4.5%
    людей використовує
    цей браузер
    Microsoft Edge
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    3.15%
    людей використовує
    цей браузер
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux