• UKR
  • ENG
  • Долучитись
  • UKR
  • ENG
  • Долучитись
    Дякуємо волонтерам. Підтримуємо та оновлюємо Україну разом.

    Дякуємо волонтерам. Підтримуємо та оновлюємо Україну разом.

    Міжнародний день волонтера. Щороку 5 грудня у світі масштабно та символічно шанують тих, хто культивує доброчинність і доводить це реальними справами.

    Заснована дата відзначення свята у 1985 році Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй. Нині ж Уряди більш ніж 80-ти країн цивілізованого світу визнали та сприяють розвитку національних волонтерських рухів, розглядаючи його як дієвий інструмент розвитку суспільства.



    Волонтерство в Україні -  безумовно одне із найзатребуваніших функцій в Україні цього важкого 2022 року. Волонтерський фронт протягом останніх 9 місяців у наші державі надав благодійному напрямку наймасштабнішого сенсу за всі роки незалежності та активізував цей важливий соціальний рух в усьому світі.

    В офіційній записці Генсека ООН виділено найважливіші риси волонтерства:

    турбота про людей, солідарність і гуманна корисливість, духовна якість і громадянська чеснота, багате джерело людського досвіду, нові інтелектуальні ресурси, участь і відповідальність як суть активної громадянської позиції, громадянськість, взаємодовіра, солідарність і відповідальність, етичний стандарт, що обумовлює якість людських взаємостосунків, забезпечення надійної платформи для відновлення зв’язків між людьми, нове бачення соціальної діяльності.

    Найголовнішою ознакою волонтерства у світі прийнято вважати те, що волонтер добровільно витрачає частину свого особистого часу, сил, енергії, знань, досвіду на здійснення діяльності, яка є корисною людям і суспільству в цілому.

    В Україні розвиток волонтерського руху розпочався у 90-х роках, тоді було створено першу національну благодійну службу підтримки під назвою „Телефон довіри”. Дзвінки лінії приймали волонтери.

    Сучасний волонтерський рух в Україні екстрено та дуже швидко набув глобального характеру. Адже потреба громадян у благодійності та допомозі з вторгненням російського агресора на територію нашої країни, зросла критично. Від перших днів масштабної війни в Україні команда Громадська спілка “Український фонд енергоефективності та енергозбереження” долучилася до цієї важливої соціальної місії. 

    Ініціатор створення Ліги ONOVA  Громадська спілка "Український фонд енергоефективності та енергозбереження"  є партнером ЮНІСЕФ, тож нам вдалося і досі вдається акумулювати спільні зусилля в організації допомоги. В період гострої фази збройного нападу росії на Україну наші волонтери розвезли близько 1 000 000 тонн гуманітарної допомоги та займалися терміновою евакуацією цивільних громадян із потенційно небезпечних місць. 

    Заручившись партнерством Міністерства цифрової трансформації України та компанії SpaceX, ми отримали 50 терміналів Starlink та доставили їх у гарячі точки, що втратили зв'язок у результаті бойових дій та потребували екстреного відновлення. 

    Нашими волонтерами зібрано майже 18 млн. грн для підтримки ЗСУ, ці кошти пішли на виготовлення індивідуального захисного обладнання та інші потреби наших захисників, також команда ГС надавала підтримку медичним закладам, займалась забезпеченням їх обладнанням та матеріалами.

    Сьогодні наша благодійна місія поєднана із громадською ініціативою UFEES, Лігою оновлення України, ONOVA GIS HUB та має змістовне продовження у прагненні об’єднувати однодумців, професіоналів та благодійників у реальних діях, що спрямовані на швидку відбудову інфраструктури України та її ґрунтовне оновлення.

    Підтримуємо волонтерський фронт, підтримуємо та оновлюємо Україну разом!



    Outdated Browser
    Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
    Outdated Browser
    Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
    ви можете вільно користуватися ним.
    67.15%
    людей використовує
    цей браузер
    Google Chrome
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux
    9.6%
    людей використовує
    цей браузер
    Mozilla Firefox
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux
    4.5%
    людей використовує
    цей браузер
    Microsoft Edge
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    3.15%
    людей використовує
    цей браузер
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux