• UKR
  • ENG
  • Долучитись
  • UKR
  • ENG
  • Долучитись
    У відкритому доступі на ONOVA GIS HUB дані про об'єкти спортивної та молодіжної інфраструктури України. Спільний проєкт Ліги ONOVA та Мінмолодьспорту

    У відкритому доступі на ONOVA GIS HUB дані про об'єкти спортивної та молодіжної інфраструктури України. Спільний проєкт Ліги ONOVA та Мінмолодьспорту

    За допомогою геоінформаційного сервісу ONOVA GIS HUB запроваджено механізм фіксації спортивних об'єктів та молодіжних закладів, пошкоджених чи зруйнованих під час бойових дій. 

    Шар даних “Мінмолодьспорт” на ONOVA GIS HUB  містить інформацію про стан об'єкта, рівень пошкоджень, кількість таких об'єктів у кожній області.

    Проєкт реалізовано на підставі підписаного меморандуму про співпрацю між Міністерством молоді та спорту України та ініціатором створення Ліги оновлення України ОНОВА — громадською спілкою "Український фонд енергоефективності та енергозбереження". 

    Крім того, з метою ефективного управління спортивними об’єктами, Мінмолодьспорту впровадило Електронний реєстр спортивних споруд. Зараз цей реєстр знаходиться в тестовій (дослідній) експлуатації (https://sportsporudy.mms.gov.ua/).

    Використання інноваційного геоінформаційного інструменту дозволяє Мінмолодьспорту порівнювати інформацію з Електронного реєстру спортивних споруд з фактично пошкодженими або зруйнованими спортивними об'єктами, комплексно аналізувати стан спортивної та молодіжної інфраструктури в усіх регіонах країни та розробляти план відбудови та оновлення цих об'єктів.


    Коментар Голови правління ГС “Український фонд енергоефективності та енергозбереження” Єгора Стефановича: 

    "Дані про об'єкти спортивної та молодіжної інфраструктури, в тому числі  пошкоджені чи зруйновані уже є у відкритому доступі. І це вже п'ятий шар даних на ONOVA GIS HUB, доступ до якого відкритий для широкого загалу. Крім цього шару, зацікавлені громадяни за допомогою геоінформаційного сервісу можуть знайти також найближчий Пункт незламності; дізнатися адреси штабів гуманітарної допомоги в Дніпропетровській області; переглянути карту розподілу українських біженців в Європі. І це тільки початок нашої роботи. Щодня в ONOVA GIS HUB з'являється все більше корисної для громадськості інформації".

    Окрім фіксації руйнувань за допомогою геоінформаційного сервісу, учасники Ліги ONOVA спільно з Міністерством молоді та спорту розпочали підготовку до відбудови зруйнованих чи пошкоджених спортивних чи молодіжних об'єктів.

    Відповідно до меморандуму з Мінмолодьспорту та чинним домовленостям з балансоутримувачами  здійснюються заходи щодо оновлення двох об'єктів спортивної та молодіжної інфраструктури в місті Чернігів.

    Цими об'єктами є: Державне підприємство "Олімпійський навчально-спортивний центр "Чернігів" (переглянути проєкт) та Комунальний заклад "Чернігівський обласний молодіжний центр" Чернігівської обласної ради (переглянути проєкт). Обидва об'єкти зазнали значних пошкоджень внаслідок російської агресії у березні 2022 року.

    Ці об'єкти вже позначені на карті пошкоджень порталу ONOVA GIS HUB.

    Команда Ліги оновлення України ONOVA обговорила заходи й джерела фінансування відновлення та оновлення чернігівського стадіону та молодіжного центру з потенційними партнерами в Берліні на конференції Upgrade Ukraine та на виставці інноваційних способів будівництва BAUMA 2022 в Мюнхені. За результатами — вже зараз триває активна робота над підготовкою технічних звітів та розробка проєктів відбудови та оновлення цих споруд.

     

    У наших подальших планах - продовження співпраці з Міністерством молоді та спорту щодо реконструкції інших зруйнованих об'єктів спортивної та молодіжної інфраструктури в країні, а також їх модернізації з урахуванням новітніх технологій та сучасних світових стандартів.

    Запрошуємо донорів, інвесторів, меценатів і всіх зацікавлених осіб доєднатися до цих та інших проєктів Ліги оновлення України!



    Outdated Browser
    Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
    Outdated Browser
    Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
    ви можете вільно користуватися ним.
    67.15%
    людей використовує
    цей браузер
    Google Chrome
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux
    9.6%
    людей використовує
    цей браузер
    Mozilla Firefox
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux
    4.5%
    людей використовує
    цей браузер
    Microsoft Edge
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    3.15%
    людей використовує
    цей браузер
    Доступно для
    • Windows
    • Mac OS
    • Linux